Clarity II Laser

De Clarity II van Lutronic is de nieuwste en krachtigste ontharingslaser en dit via een uitermate krachtige Alexandrite laser, gecombineerd met een Yag laser. Deze laserstralen worden gebruikt voor permanente snelle ontharing en door een gesofisticeerde koeling ook vrijwel pijnloos.

Maar ook voor couperose/flushing en behandeling van pigmentvlekken werken de Nd Yag en Alexandrite zeer goed. Ook ‘cherry angiomen’ (rode bolletjes op de huid) kunnen hiermee zeer goed behandeld worden.

1 zone
€300
2 eerste zones tegelijk
€500
2 opvolgzones tegelijk
€400

CO₂-laser

De CO₂-laser is voor esthetische zaken zoals de full face fractionele CO2 behandeling voor diepe rimpels en porieën, maar ook voor littekenverbetering, striemen, wegname goedaardige, maar storende structuren. U gaat dan buiten met een geschaafde zone waarop u thuis met Flamigel en helende crèmes een snelle genezing verkrijgt. De zon dient zeker vermeden te worden de maand volgend op de ingreep.

Standaard CO2-laser voor wegname storende structuren

Wegname 1 goedaardige naevus/ fibroom
€110
Wegname 2-3 goedaardige naevi/ fibromen
€150
wegname 4-5 goedaardige structuren
€190

Fractionele Co2 laser behandeling

Ganse gelaat eerste keer(verjonging)
€875
Opvolgbehandelingen
€750
Hals
€450
Decolleté
€550

CUTERA Xeo laserplatform

De CUTERA Xeo is een laserplatform waarop verschillende functies mogelijk zijn:

  • Limelight  voor behandeling van couperose en pigmentvlekken
  • Genesis voor structuur verbetering en vergladding van de huid (geen downtime)
  • Yag-laser voor vaatstrukturen, angiomen
  • Prowave voor definitieve ontharing / haarvermindering.

Een laser behandeling is uitermate structureel en geeft een zeer naturel effect maar het eindresultaat laat iets langer op zich wachten (effect na 2 a 3 maand) en gaat vaak gepaard met enkele dagen “downtime” ( = enkele dagen met vlekjes rondlopen door de behandeling alvorens alles opklaart om het uiteindelijke effect te bekomen). De genesis is ideaal voor grove porien te verfijnen, de huidstruktuur te verzachten. De YAG laser wordt gebruikt op kerse-angioompjes van de huid te doen verdwijnen of dikkere bloedvaatjes (vb naast de neus) te behandelen. De Yag kan ook gebruikt worden om te epileren op donkere huidtypes. Bekijk de werking: https://youtu.be/Ao_bbiGxbZ0

Laser Limelight

Gelaat incl. overgang naar (beperkte) hals
€375
+ Herhaling binnen 2 maand
€200
+ Onderhoudsbehandeling
€300 (1x/jaar)
Gelaat ( + overgangszone naar de hals) en decolleté
€500
+ Herhaling binnen 2 maand
€300
Gelaat en beperkte hals en decolleté
€500
Decolleté alleen
€375
Hals alleen
€250
Centraal deel gelaat*, couperose
€175
* d.i. neus + wangen centraal

PicoPluslaser (Lutronic)

Met onze gloednieuwe PicoPluslaser  kunnen we diepe pigmentaties en tattoos verwijderen. Daarnaast is dit toestel uitstekend geschikt om een mooie en natuurlijke huidverjonging te realiseren en acné littekens doeltreffend te behandelen.

1 zone
€300
2 eerste zones tegelijk
€500
2 opvolgzones tegelijk
€400

Fractionele radiofrequentie (Lutronic Genius)

We werken in Huid Merendree vooral met de diepe Radiofrequentie van Lutronic (genius)

Het betreft een ablatieve radiofrequentie behandeling. Een ablatief toestel zorgt voor een gecontroleerde verwonding (via een 3,5mm diepe needling) waardoor in de genezingsfase hermodellering van het weefsel ontstaat en stimulatie van fibroblasten (collageen aanmaak). Dergelijke behandeling veroorzaakt een  structuurverbetering van de huid met slechts een beperkte periode last. Na de Lutronic Genius kan je de volgende dag zeker werken, dit gezien de naalden hun energie pas op 3 mm diep afgeven. Meestal 2 tot 3 dagen wat lichte roodheid. Daarna zal de huid verstrakken, en de poriën en fijne rimpels geleidelijk vervagen. De behandeling wordt door onze ervaren assistente uitgevoerd, steeds in overleg met Dr Baeyens. Er wordt eerst een verdovende zalf aangebracht waardoor de behandeling goed verdragen wordt.  U kan ondertussen wat rusten.

Door deze behandeling bekomt men “skinrejuvenation”, een gladde en strakkere huid. De behandeling wordt 2 a 3 keer herhaald met een maand tussen. Het eindresultaat ziet u 3 a 6 maand na de derde behandeling  omdat uw eigen collageen tijd nodig heeft om te verstrakken.

Min 3 x te doen met 1 maand tussen. Indien + vampire/PRP dan +150€.

Gelaat + overgang naar de hals
€550 per beurt, €1500 voor 3x (€550/€550/€400), onderhoudsbehandeling van het gelaat en overgang naar de hals €500)
Extra zone (tegelijk behandeld)
+€350 per beurt en per extra zone
Hals
€450, €1200 voor 3x (€450/€450/€300), Onderhoudsbehandeling van de hals €400
Decolleté
€550

Cryolipolyse

Cryolipolyse, vaak aangeduid als “vet bevriezen,” is een niet-invasieve cosmetische procedure die is ontworpen om lokale gebieden van lichaamsvet te verminderen door ze bloot te stellen aan koude temperaturen. De term is afgeleid van de Griekse woorden “cryo” (koud), “lipo” (vet) en “lyse” (afbreek). Het doel van de procedure is om selectief vetcellen aan te pakken en te elimineren terwijl omliggende weefsels grotendeels onbeschadigd blijven.

Dit is hoe cryolipolyse typisch werkt:

  1. Plaatsing van Applicator: Een speciaal apparaat met koelpanelen of applicators wordt aangebracht op het gewenste gebied van het lichaam, zoals de buik, dijen of “love handles” (vetrolletjes bij de heupen).
  2. Koelproces: De applicators brengen gecontroleerde koeling aan op de vetcellen onder de huid. Dit koelproces heeft als doel de vetcellen te bevriezen zonder de omliggende huid of weefsels te bevriezen.
  3. Celsterfte en Verwijdering: Vetcellen zijn gevoeliger voor koude temperaturen dan andere cellen. Als gevolg van de koeling ondergaan de vetcellen een proces genaamd apoptose, wat geprogrammeerde celdood is. In de loop van de tijd verwijdert het natuurlijke proces van het lichaam deze dode vetcellen.
  4. Resultaten: Gedurende enkele weken tot maanden verwerkt het lymfestelsel van het lichaam de dode vetcellen en leidt dit tot een geleidelijke afname van het vetvolume op het behandelde gebied. Het behandelde gebied wordt meestal slanker en beter gevormd.
  5. Meerdere Sessies: Afhankelijk van het individu en de gewenste resultaten zijn mogelijk meerdere behandelsessies nodig om het gewenste resultaat te bereiken.

Het is belangrijk op te merken dat cryolipolyse niet bedoeld is voor aanzienlijk gewichtsverlies, maar eerder voor het aanpakken van specifieke gebieden met hardnekkig vet die mogelijk niet reageren op dieet en lichaamsbeweging. Over het algemeen wordt de procedure als veilig beschouwd en is deze populair geworden als een niet-chirurgisch alternatief voor liposuctie. Echter, net als bij elke medische of cosmetische procedure, zijn er mogelijke risico’s en bijwerkingen, waaronder tijdelijke roodheid, blauwe plekken, gevoelloosheid of ongemak in het behandelde gebied.

Als je overweegt om cryolipolyse of een andere cosmetische procedure te ondergaan, is het raadzaam om te overleggen met ons om te bepalen of het een geschikte optie voor je is, en om de mogelijke voordelen en risico’s te begrijpen.